Home » Mexicaans Valladolid! 

Mexicaans Valladolid! 

door janbeheer
valladolid mexico

Tijdens mijn verblijf in Yucatan heeft Valladolid me verrast. Dit authentieke Mexicaanse dorp laat je het echte Mexico zien, zoals je als toerist wellicht verwacht. In tegenstelling tot de kustplaatsen heerst hier een gemoedelijke en veilige sfeer. In dit artikel zal ik meer vertellen over de stad, hoe je er kunt komen en wat mijn persoonlijke top drie activiteiten zijn geweest rondom deze geweldige stad.

Hoe kom je in Valladolid?

Valladolid ligt in het binnenland van Yucatan, dus je moet even reizen om er te komen. Zelf kwam ik vanuit Tulum en had een all-inclusive auto gehuurd bij Europcar via Sunny Car. De rit van Tulum naar Valladolid duurt ongeveer 1,5 uur en is goed te doen. Laat je niet afschrikken door de vele politiecontroles onderweg, dit is gebruikelijk in dit deel van Mexico. Meestal kun je gewoon doorrijden, en als ze je aanhouden, betreft het meestal een “routine” controle waarbij toeristen snel worden doorgelaten. Vanuit Playa del Carmen en de luchthaven van Cancun is het ongeveer 2 uur rijden. Er worden ook dagtochten naar Valladolid en Chichen Itza georganiseerd, maar ik raad echt aan om minstens één nacht in Valladolid te verblijven. Meer over de historische Maya-stad Chichen Itza later!

Bezoek aan Valladolid

Valladolid is voor mij de meest aangename plek in Yucatan. Het heeft een authentieke Mexicaanse sfeer en je kunt er gemakkelijk rondlopen zonder je onveilig te voelen. Op het stadsplein, eigenlijk een klein park, vind je de oude kathedraal en meerdere gezellige restaurants waar je voor een mooie prijs heerlijk kunt dineren. Als je wilt weten welke hotels, naar mijn mening, je verblijf in Valladolid nog beter kunnen maken dan de stad zelf al doet, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Valladolid staat bekend om zijn koloniale architectuur, kleurrijke gebouwen en historisch centrum.

Cenote Oxman

Als je meerdere dagen in Valladolid wilt verblijven of vanuit een van de badplaatsen naar Chichen Itza reist, raad ik aan om een tussenstop te maken bij een van de vele cenotes in Yucatan. Cenotes zijn als verborgen schatten in de Mexicaanse aarde, mysterieuze natuurlijke sinkholes met kristalhelder water, omringd door weelderige jungle. De Maya’s beschouwden ze als heilig, en vandaag de dag zijn cenotes magische plekken om te zwemmen en jezelf te verliezen in de schoonheid van Moeder Natuur. Een cenote die ik zelf heb bezocht en zeker kan aanraden, is cenote Oxman. Deze cenote ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Valladolid. Als je er rond lunchtijd bent, raad ik je aan het ticket van 350 pesos per persoon (ongeveer €17,- in 2023) te nemen, inclusief 250 pesos voor de lunch. Anders kost de entree 150 pesos. Van hieruit is het nog ongeveer 45 minuten rijden naar Chichen Itza.

Chichen Itza

Chichen Itza, een van de zeven nieuwe wereldwonderen, ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Valladolid en is een must-visit als je in de buurt bent. Chichen Itza is een oude Maya-stad in Mexico, beroemd om zijn indrukwekkende piramide, El Castillo, die diende als een tempel en astronomische kalender. Ik raad je aan om Chichen Itza vroeg in de ochtend te bezoeken wanneer er nog maar weinig toeristen en verkopers zijn, of aan het einde van de middag (het sluit om 16:30 uur). Op dat moment heb je de plek bijna voor jezelf en is het minder heet dan midden op de dag, wanneer de temperatuur boven de 30 graden ligt en de luchtvochtigheid hoog is.

Wil je nog meer inzicht krijgen in deze geweldige plekken in Yucatan en overweeg je een rondreis door Mexico? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, en ik help je graag verder!

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons