Home » Op reis met Azamara Club Cruises

Op reis met Azamara Club Cruises

door Mary Joosen - Smits
azamara white party jan reizen

Azamara is een cruisemaatschappij oorspronkelijk gevestigd in Miami en ooit opgericht door Royal Caribbean Cruises in 2007. Reizen met Azamara Club Cruises betekent: kleinere schepen, langer op de bestemming, kleinschalig en voortreffelijke keuken. Azamara is een luxe reiservaring voor de kritische reiziger.
Bij ons nog niet zo bekend. Aan boord dan ook vele Amerikanen, maar de laatste jaren verandert de populatie aan boord snel. Europeanen en dus ook Nederlanders, Belgen en Zwitsers vinden de Azamara.
Mijn broer Iwan werkt al heel wat jaartjes voor Azamara Club Cruises op een van de vier (identieke) schepen. De Journey, de Quest, de Pursuit en de nieuwste aanwinst de Onward. Iwan werkte eerst als Chef Kok en tegenwoordig als F&B Director. Hierdoor heb ik deze schepen met hun aanbod vele malen mogen ontdekken. Elke keer als ik aan boord stap, voelt dat als thuiskomen. De schepen zijn luxe, sfeervol en dus identiek ingericht zodat het niet uitmaakt met welk schip je vaart. Je kiest dan voor de bestemming.
Voor ons 30-jarig huwelijksjubileum stapten we met het hele gezin in augustus aan boord van de Azamara Journey in Edinburgh voor een zestiendaagse reis door de Noorse Fjorden. Een hele gok om vier jong volwassenen mee te nemen door een wonderschoon natuurgebied zonder veel toeristische prikkels wat betreft uitgaan, zon en strand. Op een kleiner cruiseschip zonder mega aanbod aan nachtclubs, bars, restaurants en andere massa vermaken. Onze ongerustheid werd snel weggenomen. De relaxte sfeer op het schip, het vriendelijke alerte personeel, de ‘White Night’, het heerlijke eten heel de dag door, de thema-buffetten, de sfeervolle zwembadbar, de dansvloer op dek negen met geweldig uitzicht en natuurlijk de wonderschone natuur van Noorwegen en een stukje Denenmarken, waren meer dan genoeg voor jong volwassenen om volop te genieten. De zonsondergangen en opkomsten gezien vanaf hun balkons vergeten ze nooit meer. Het werd een schitterende reis en een totaal nieuwe ervaring. Dat Iwan af en toe ook nog eens voor een Hollandse snack zorgde, was helemaal meegenomen. Maar die persoonlijke beleving is tevens de kracht van de Azamara en geldt voor iedere gast aan boord.
Het leuke van cruisen met je gezin – en dat kan ook zonder speciale gelegenheid – is dat iedereen toch de vrijheid heeft te doen wat hij of zij wilt. Je kunt elke avond samen dineren, maar dat hoeft niet. Je kunt met zijn allen op excursie gaan , maar dat hoeft niet. Iedereen is ontspannen en deelt zijn eigen tijd in. Uit ervaring is gebleken dat het gewoon een gezellige vakantie wordt. Automatisch doe je dan toch heel veel dingen samen en welke ouder vindt dat niet leuk?
Omdat de Azamara over kleinere schepen beschikt (rond de 700 gasten en rond de 400 crew leden) kan ze op plaatsen komen waar grote schepen niet kunnen komen. In de Noorse fjorden is dat een groot voordeel. Met haar lengte van ca 180 meter en breedte van ca 25 meter, draait de Azamara rondjes in de mooiste fjorden van Noorwegen tot aan de Noordkaap. Het biedt daardoor spektakulaire uitzichten op bijvoorbeeld Seven Sisters watervallen, maar ook in de Trollfjord.
Onze reis ging via de Noordzee naar Bergen in Noorwegen. Bergen staat bekend om zijn meeste regen in geheel Europa, maar we troffen het en de zon scheen. Bergen heeft een hele leuke haven met veel kraampjes die regionale produkten en natuurlijk vis verkopen. Tochtje met de Hop-on bus of de kabelbaan nemen naar het hoogste punt zijn leuke uitstapjes.
Langs Flam, via het Geiranger Fjord en de Seven Sisters watervallen kwamen we aan in Geirangen. Hier maakten we een heerlijke fietstour onder begeleiding van de Azamara-excursiecrew. Met een bus werden we naar boven gebracht. Daar lag nog een pak sneeuw. In ruim twee uur tijd fietsten of beter sjeesden, we naar beneden. Een super leuke excursie voor jong en oud. Onderweg stopten we meermalen om foto’s te maken. We reden van het ene schilderij in het andere.
Via Svolvear en Digermulen, waar de Azamara die avond haar befaamde ‘White Night Party’op het dek organiseerde, kwamen we aan in Tromso. Schattig dorp. Vervolgens voeren we om de Noordkaap. Het was twee uur in de nacht en de middernachtzon ging even onder! De volgende dag maakten we een excursie naar de Noordkaap. Je rijdt langs piepkleine Sami-gemeenschappen, langs meren over bochtige weggetjes naar de rots (meer is de Noordkaap eigenlijk niet) op het Noordelijkste puntje van Europa. Het voelt als het einde van de wereld.
De reis ging ’s avonds door en we kwamen aan in Olden. Met de bus reden we via een schitterende merenroute naar Briksdalsbreen om de gelijknamige gletsjer te beklimmen. Het is een twee uur durende wandeling ernaar toe. Dit mag je zeker niet missen. Hier opnieuw zulke mooie natuur.
Via Haugesund door het Kattegat en Skagerak naar Denemarken. Daar bezochten we Skagen de noordelijkste plaats van Jutland. De Noordzee en Oostzee botsen hier tegen elkaar aan. Mooie stranden, gevaarlijk zwemmen, maar machtig om te zien. Ook veel oorlogsmonumenten op het strand als ook een museum.
Uiteindelijk kwamen we aan in Kopenhagen, waar je nog een nachtje zou kunnen verlengen. Al met al een prachtige onvergetelijke- en ook aktieve reis. Daarnaast genoten we elke keer terug aan boord van de diners, de cocktails, de dansavonden en de rust bij het zwembad. En voor wie deze reis nog niet actief genoeg is? Er is een mooie sportschool aan boord.
Als je van massaal houdt en van drukte is deze cruise niet geschikt voor je!
Wilt u meer weten? Plan een afspraak.

Veel reisplezier.

Mary

 

Dus waar wacht je nog op? Boek nu je cruise vakantie en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons