Home » Stedentrip Edinburgh: Een Betoverende Bestemming

Stedentrip Edinburgh: Een Betoverende Bestemming

door janbeheer
stedentrip Edinburgh

Hallo reisgenoten!

Afgelopen zomer had ik het genoegen om twee dagen door te brengen in het betoverende Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, tijdens de jubileumcruise van mijn vader en moeder met de Holland America Line. Ik kan wel zeggen dat deze stad mijn hart een beetje gestolen heeft, want het heeft zoveel te bieden! Van historische bezienswaardigheden tot bruisende culturele ervaringen. Laat me je meenemen op onze stedentrip door Edinburg, waarbij ik enkele onvergetelijke momenten deel, van een bezoek aan de Johnnie Walker Experience tot een wandeling in de voetsporen van JK Rowling, en een avond vol Schotse live muziek bij de Stramash.

Johnnie Walker Experience: Duik in de Wereld van Whisky

Na aankomst met de boot in Queensferry (een dorpje dicht bij de stad), begonnen we met een bezoek aan de Johnnie Walker Experience. Ondanks dat je als echte whiskyliefhebber niet meteen denkt aan Johnnie Walker, is dit een absolute must voor liefhebbers van whisky en Schotse geschiedenis. De interactieve tour, begeleid door zeer enthousiast personeel (bijna acteurs te noemen), neemt je mee door de fascinerende geschiedenis van de wereldberoemde Schotse whisky en de Schotse geschiedenis. Samen ontdekten we enkele geheimen achter het vakmanschap van Johnnie Walker en konden we zelfs enkele van hun meest uitstekende whisky’s proeven, waaruit we zelf mochten kiezen. De ervaring bood een diepgaand inzicht in het productieproces en de rijke traditie van deze, maar ook vele andere, Schotse whisky’s. Al met al heeft deze ervaring mij positief verrast, mede door de geweldige storytelling van de begeleiders die ons rondleidden. Voor meer informatie over deze tour kun je hier klikken.

Stramash: Een Avond Vol Schotse Muziek en Gezelligheid

Na een heerlijk diner bij een echt pittoresk en traditioneel Italiaans restaurant genaamd, jawel, Italia Ristorante, zijn wij op aanraden van onze tourguide van de Johnnie Walker Experience, naar de Stramash gegaan. Deze plek is een soort mix tussen een bruine kroeg en een theaterzaal uit de jaren 60, waar verschillende live bands optreden en zorgen voor een mix tussen een stapavond en een (mini) concert van plaatselijke artiesten! Als je het mij vraagt, is dit echt iets wat je moet doen als je van een goed glas bier houdt en het Schotse nachtleven op een leuke manier wilt leren kennen. Wij vonden de sfeer in ieder geval geweldig, en als je wilt genieten van Schotse violen en doedelzakken, ben je bij de Stramash zeker aan het juiste adres!

De Magische Wereld van JK Rowling: Een Betoverende Wandeling

Na een paar uurtjes slaap, mede doordat het echt Schots weer was en we daardoor wat vertraging hadden opgelopen met onze terugreis naar de boot, gingen we de volgende dag op ontdekkingstocht door de stad zelf. Dit deden we op een bijzondere manier, namelijk door de ogen van JK Rowling, de briljante schrijfster achter de Harry Potter-boeken.

Al wandelend ontdekten we dat Edinburgh ook een speciale plaats heeft in het hart van Rowling, omdat ze hier veel inspiratie vond voor haar wereldberoemde verhalen. Tijdens de wandeling bezochten we verschillende plaatsen die een rol speelden in haar leven en creatieve proces. Van de oude begraafplaats van Greyfriars, waar ze inspiratie vond voor personages zoals Sirius Zwarts en Tom Riddle, tot de majestueuze George Heriot’s School, die model stond voor Zweinstein. Ook dronken we het welbekende boterbier uit de series (je moet ervan houden…) en liepen we langs de plek waar ze haar eerste letters op papier zette. De tour bracht de magie van Harry Potter tot leven en liet ons ook nadenken over hoe JK Rowling zelf door de stad zwierf, op zoek naar inspiratie voor een van de best verkochte boekenseries aller tijden.

Al met al heeft Edinburgh mij dus positief verrast, en ik ga er zeker snel naar terug. Ik zou aanraden om terug te gaan tijdens het herfstseizoen of net voor de feestdagen, omdat ik denk dat deze stad dan helemaal iets magisch over zich heeft. Daarom zou ik dit jou ook aanraden als je interesse hebt in een stedentrip naar Edinburgh, of als je langskomt tijdens de bekende roadtrip over de A5, op weg naar de Schotse Hooglanden. In beide gevallen helpen wij jou graag. Wil je meer weten over de opties voor een reis naar Edinburgh of Schotland, neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op!

Tot snel, of zoals ze in het Schots zeggen: Chì mi a-rithist thu!

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons