Home » Cruise vakantie langs de Caribbean en Antillen!

Cruise vakantie langs de Caribbean en Antillen!

door Mary Joosen - Smits
zonsondergang cruise reis jan reizen

Als het even kan vertrekt u dan vanuit Miami. Een van de mooiste afvaarten, die ik heb meegemaakt. Helaas minder mogelijkheden dan bijvoorbeeld vanuit Fort Lauderdale. Tweede tip is als u de tijd hebt? Neem zowel oost als west Caribisch gebied in een keer. Dan pak je alles mee. Doe je wel tweemaal Miami aan, maar dat is geen straf en bespaart je overnachting in Miami. De duur van beide kanten is ongeveer 16 dagen.

Het Caribisch gebied was mijn eerste cruise en dan is alles wat je ziet nieuw en fantastisch. Alleen het schip kan tegenvallen. De natuur nooit. Als u het juiste schip hebt gekozen en de juiste hut, staat niets een geweldige reis u in de weg. Een Balkon hut is voor deze cruise eigenlijk wel een must. Je vaart zulke mooie havens binnen, die je dan heerlijk met je ontbijt buiten op balkon kunt verwelkomen. Het weer is altijd goed. Op een paar tropische regenbuien na. In augustus, september en oktober is het orkaanseizoen. Dat zou ik niet gokken.
Persoonlijk vind ik de kleine eilanden het leukst dan heb je nog enigszins contact met de locals. In landen als Colombia, Costa Rica en Panama is dat toch wel anders en ik vind deze landen meer geschikt om er rond te reizen.
Nadeel van dit bied zijn de prive eilanden, zoals Half Moon Cay, van de rederijen zelf. Het is allemaal prachtig aangelegd, maar blijft nep en alle schepen worden er gelost.
Toch mogen de Bahamas eigenlijk niet ontbreken.
Het aanbod is overweldigend. Kies je voor Cuba, Puerto Rico, Dominica, Grenada, Bahama’s? Voor Martinique, Aruba, Sint Maarten, Curacao, Bonaire? Of voor Colombia, Panama, Costa Rica, Mexico, Jamaica, Belize? Dat hangt helemaal af van uw wensen.
Over het algemeen varen hier wel de grotere schepen van Royal Caribbean. Ik zat op de Jewels of the Seas, maar ook op de Nieuw Amsterdam van de Holland America Line als op de Journey van de Azamara. Ieder schip heeft zijn voordelen.

Om het u makkelijker te maken kan ik u mijn voorkeur vertellen over de mooiste eilanden in mijn beleving. Dat zijn Guadeloupe, Aquilla, Martinique als ook sint Maarten, Bonaire, Jamaica. Ik zal er zeker vergeten, want ook Saba is prachtig en Mexico. Dit zijn wel twee uitersten.
Waar de ene vakantieganger natuur belangrijk vindt ( bv Costa Rica en Colombia), zoekt de andere naar paradijselijke stranden.
Wit u formeel aan boord met captains diners en gala avonden? Of casual met een biertje aan dek? Houdt u van culinair of van er tussenin of van beide? Of eet u alleen buffet? Ik heb vele malen het gedrag van de mede cruise reiziger aan boord bestudeerd. Sommige mensen kom je steeds tegen en doen dus zo’n beetje hetzelfde als ik. Anderen zie je nooit. Weer anderen spelen hele dagen bingo en spelletjes, je hebt eenlingen en groepsmensen. Schreeuwers en stille wandelaars. Ze hebben 1 ding gemeen? Ze zijn vaak vrolijk! En hoe zou dat komen? Het vinden en uiteindelijk belanden op het juiste schip in de juiste hut is BELANGRIJK.

Het is moeilijk een specifieke cruise reis in dit gebied aan te bevelen, maar samen komen we er zeker uit.

Dus waar wacht je nog op? Boek nu je cruise vakantie en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons