Home » Rondreizen door Zuidoost-Mexico met Tulum als eerste bestemming

Rondreizen door Zuidoost-Mexico met Tulum als eerste bestemming

door janbeheer
vakantie tulum mexico

Wat mijn werk nog leuker maakt dan het al is, is dat ik zelf ook veel mag reizen. Mede om inspiratie op te doen voor onze klanten, ben ik dit keer vertrokken richting het Spaanstalige Mexico, waar ik in 3 ½ week tijd, door voornamelijk het zuiden van dit immense land reisde. Mijn eerste week bracht ik door in de provincie Yucatan, met bekende plaatsen voor sommigen van jullie, zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum. In dit artikel vertel ik jullie vandaag meer over Tulum en deel ik verschillende tips en tricks die van pas kunnen komen als je zelf op vakantie wilt gaan naar Mexico.

Tulum: Een dorp verscholen in de jungle

Wanneer klanten mij vragen stellen over een reis naar Mexico, wordt er vaak naar Tulum gevraagd. Dit kleine dorp ligt op ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Cancun en is gemakkelijk bereikbaar met de taxi, de auto of de bus. In mijn geval had ik al van tevoren een taxi geboekt, vooral omdat ik laat zou aankomen en geen risico wilde lopen om zonder vervoer te zitten na zo’n lange reis. Internationale vluchten komen vrijwel altijd aan op Terminal 2, en je chauffeur staat meteen buiten op je te wachten.

Tulum ligt verscholen in de jungle, wat het meteen onderscheidt van de andere plaatsen die ik heb bezocht langs de Costa Maya. Nu ik er zelf ben geweest, heb ik een heel andere indruk dan ik aanvankelijk had verwacht. Als je een liefhebber bent van chique strandclubs, dan is Tulum echt iets voor jou! Clubs zoals Taboo, Mia en Coco liggen pal aan het prachtige witte zandstrand aan de Caribische Zee. Het is wel goed om te weten dat de prijzen hier hoger liggen dan in Tulum Pueblo (het eigenlijke dorp Tulum) en dat je vaak ook toegang moet betalen. Toch moet worden opgemerkt dat zelfs Tulum Pueblo tegenwoordig prijzen hanteert die vergelijkbaar zijn met Nederlandse prijzen. Als dit voor jou geen probleem is, is Tulum Beach absoluut een plek die je moet bezoeken. Als je liever niet te veel wilt betalen maar toch van het strand wilt genieten, ga dan naar de noordelijke stranden van Tulum, zoals Playa Ruïnes.

Activiteiten in en rondom Tulum

Als je meer wilt weten over de omgeving, raden we altijd aan om zoveel mogelijk activiteiten te ondernemen tijdens je vakantie. In de omgeving van Tulum zijn er tal van mogelijkheden, zoals een bezoek aan een van de vele cenotes in de omgeving en het verkennen van de Maya-tempelruïnes in de jungle. Je kunt ook meer te weten komen over de flora en fauna tijdens een volledig verzorgde dag, bijvoorbeeld met de Sian Ka’an-tour. Natuurlijk helpen we je hier graag bij!

Let wel op! Ik ben tijdens deze reis in deze regio vaak op verschillende manieren benaderd door oplichters die proberen om je geld afhandig te maken. Zowel via Booking.com als via WhatsApp proberen ze je te verleiden en geld afhandig te maken met slimme trucs. Voorbeelden hiervan zijn dat je wordt benaderd via WhatsApp nadat je in een restaurant hebt gegeten en dat ze je een persoonlijk bericht sturen waarin ze zeggen dat ze je graag weer zien en dat je de volgende keer korting krijgt, maar daarvoor hebben ze je creditcardgegevens nodig. Of je krijgt een bericht waarin staat dat ze je reservering moeten annuleren omdat ze aanvullende gegevens nodig hebben, maar als je deze snel verstrekt en alvast een aanbetaling doet, blijft de reservering toch staan. Trap er niet in! Ik zeg altijd: gebruik je gezonde verstand en als iets niet goed aanvoelt, moet je het niet doen!

Meer weten over een vakantie naar Tulum? 

Wil je nou meer weten over deze bestemming, of over een van de vele andere bestemmingen die wij voor Mexico aanbieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je heel graag verder! 

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons