Home » Vakantie Playa del Carmen: Echte Caribische vibes aan de Mexicaanse kust

Vakantie Playa del Carmen: Echte Caribische vibes aan de Mexicaanse kust

door janbeheer
vakantie playa del carmen

Een andere bestemming die ik heb bezocht in Yucatan, is Playa del Carmen. Ik vind dat Playa del Carmen eigenlijk goed samen te vatten is in twee woorden: gezellig en Caribisch. Okee, het is er wel echt toeristisch en daar wordt dan ook op ingezet. Maar als je het fijn vindt om lekker op mooie witte stranden te chillen en tegelijkertijd ook van gezelligheid om je heen wilt genieten, dan is een vakantie naar Playa del Carmen wellicht een goede optie voor jou om te overwegen.

De publieke witte stranden van Playa del Carmen

Als je van het strand houdt, is Playa del Carmen volgens mij een van de beste bestemmingen aan de Costa Maya. Het uitgestrekte strand is vrijwel voor iedereen in de stad toegankelijk, op enkele delen van Playacar na, en met de 5th Avenue die er direct achter loopt, is de gezelligheid altijd dichtbij! Maar hierover later meer. Als je een ontspannen dag op het strand van Playa wilt doorbrengen, raad ik je aan om bij een (betaalbare en goedkoper dan in bijvoorbeeld Tulum) beachclub neer te strijken en weg te dromen met een goed boek of te genieten van de vele Mexicaanse bandjes die (vaak tegen een vergoeding van ongeveer 50 pesos) enkele nummers spelen. Of voor de avontuurlijke types onder ons, probeer eens een echt Mexicaanse delicatesse, zoals een zak met gefrituurde sprinkhanen.

Toeristisch gezellig op de La Quinta Avenida!

De La Quinta Avenida, ook wel bekend als 5th Avenue, is naast het strand de belangrijkste trekpleister van Playa del Carmen. In deze ongeveer 3 kilometer lange straat vind je werkelijk alles wat je maar kunt wensen. Van souvenirs tot sigarenwinkels en gezellige bars en restaurants, je vindt hier echt van alles. Persoonlijk vind ik het beste moment om hier te zijn rond een uur of 5-6, nadat je eerst de vaak prachtige zonsondergang vanaf het strand hebt bewonderd. Een tip die je zeker moet opvolgen als je hier bent, is een bezoek brengen aan de vele tequila- en mezcalwinkels en vragen of ze je iets kunnen aanbevelen. Ze zullen je de beste likeuren laten proeven, en dat kan, tenminste bij ons, je kijk op tequila aanzienlijk veranderen. Er zijn namelijk zoveel betere tequila’s dan die we gewend zijn uit de Nederlandse cafés of slijterijen.

Een auto huren om meer van de Costa Maya te zien? 

De Costa Maya biedt natuurlijk meer dan alleen Playa del Carmen. Ik moet zeggen dat ik dit tijdens mijn reis wel de beste plek vond voor een strandvakantie, hoewel ik er zelf niet een volledige week zou willen verblijven. Dit is echter geen probleem, aangezien je gemakkelijk een auto kunt huren in Playa del Carmen of een van de andere badplaatsen langs de kust. Wij werken hiervoor samen met Sunnycars omdat zij altijd een all-inclusive verzekering voor de auto’s bieden. Het is heel goed te doen om in Mexico te rijden, maar je moet er rekening mee houden dat ze altijd manieren zullen proberen te vinden om je wat extra geld afhandig te maken. Daarom is de TIP van Jan in dit geval: wanneer je een auto huurt in Mexico, zorg dan voor maximale verzekering.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor een reis naar Playa del Carmen of voor een vakantie in het prachtige Mexico, neem dan contact met ons op en we zullen graag vrijblijvend met jou in gesprek gaan.

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons