Home » Cruise vakantie van Rotterdam naar New York

Cruise vakantie van Rotterdam naar New York

door Mary Joosen - Smits
cruise vakantie blog mary voor Jan Reizen

In de voetsporen van de Hollanders die vroeger hun geluk wilden gaan beproeven in Amerika, een cruise vakantie is een perfecte manier om deze oversteek te maken. Het was altijd de wens van mijn partner en mij om deze reis te maken. Zelf zag ik daar best een beetje tegenop. Ik had inmiddels al vele cruises gemaakt, maar zeven dagen op volle zee zitten, leek me nogal wat. Niets is minder waar. Je woont namelijk tijdelijk in een mooi klein varend dorp, tijdens je cruise vakantie.

Je kunt naar de sportschool, de wellness, naar het Holland café met pannenkoeken, kroketten, heerlijke koffie met Bossche bol, of naar de cocktailbar met live muziek. Er zijn diverse restaurants, het zwembad, de film, het theater, de bibliotheek, wijnproeverijen, whiskyproeverijen, de bingo, casino, shoppen, deelnemen aan diverse quizzen en andere spel-aktiviteiten, of losgaan op de dansvloer met swingende bands.

Zelfs tijdens enkele dagen van flinke storm, ben ik geen seconde bang of ziek geweest. Het was twee dagen zo erg dat we niet aan dek mochten en dat het water uit het binnenzwembad klotste. Ook gedurende die twee dagen heb ik me prima vermaakt. Als je niets kunt en niets hoeft, maar wordt omgeven door luxe, geniet je. Kies voor een fijne Vista suite (de goedkopere suite) met een heerlijk bed, zitbank, tv, balkon, minibar en ruimere badkamer, of zelfs een balkon hut voor een nog betere cruise ervaring.

We reisden met de Rotterdam vanuit Rotterdam en verbleven de nacht ervoor in hotel New York op de kop van Zuid in Rotterdam. Ons cruiseschip lag voor de deur. Deze cruise vakantie was het jubileum van 150 jaar Holland America Line en we werden uitgezwaaid door honderden mensen op de kade. Er was muziek van Frank Sinatra en vele kleine boten begeleidden ons toeterend en water spuitend naar de Noordzee. De schitterende ondergaande zon maakte deze uitvaart tot een van de mooiste die ik heb meegemaakt.

Bij de Holland America Line (HAL) kun je lid worden van de Orangeclub. Dit geeft een aantal voordelen, waaronder een aparte eetzaal waar ook ontbijt wordt geserveerd. Dus als je een hekel hebt aan buffet is dat ideaal. Je kunt ook het ontbijt in je hut laten komen. Iedere hut heeft twee cabine-heren die voor je zorgen en dat is echt allemaal top geregeld. Dit geldt voor elke type hut!

Deze cruise vakantie bestond uit een dag op zee, gevolgd door het aandoen van de havens van Le Havre (Frankrijk) en Plymouth (UK), waarna de oversteek begon. In de vroege ochtend van de 12e dag voeren we de monding van de Hudson Rivier binnen. Het vrijheidsbeeld op Liberty Island doemde prachtig verlicht op. Kortom, een cruise vakantie is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van luxe en entertainment terwijl je verschillende bestemmingen verkent. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gezinsvakantie of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een cruise heeft voor iedereen wat te bieden.

Dus waar wacht je nog op? Boek nu je cruise vakantie en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

You may also like

Laat een bericht achter

×

Hallo!

Klik op mij om te chatten op WhatsApp over jouw reisplannen. 🌍💬✈️

× Chat met ons